Organisatie

ORGANISATIE

Toekomst Sterren is een nieuwe organisatie in Capelle aan den IJssel.

Wij vonden dat er een kinderdagverblijf moest komen die focus legt op baby’s, duurzaam, biologisch en de stadsnatuur.

Met de wet IKK, wordt aangegeven hoe kwetsbaar de allerkleinsten zijn op een kinderdagverblijf. Bij Toekomst Sterren wordt daadwerkelijk de Rust, Reinheid en Regelmaat aan de baby’s gegeven.

Zo wordt van de pedagogische medewerkers verwacht cursussen te volgen om de allerkleinsten de veiligheid en liefde/ begrip  te geven. Ook is de ruimte zo ingedeeld dat kinderen vrij kunnen bewegen. Ook de ruimte voor de groteren kinderen zijn zo ingedeeld dat ze hun energie kwijt kunnen en hun fantasie kunnen gebruiken.

Het managementteam bestaat uit:

Lerice Werners: directie

Louann Werners: kwaliteitsmanager

Vestigingsmanagers:

De dagelijkse leiding van de vestiging is in handen van Jolanda Dorrestein en Sabrina Calor. Zij sturen een enthousiast team van pedagogische medewerkers en keukenmedewerker aan.

Afdeling financiën en planning:

Lerice en Louann worden bijgestaan door Meredith Werners voor de facturen en inschrijvingen.

VISIE

In de eerste levensjaren van het kind staat het ontwikkelen van het fysieke lichaam centraal. Wanneer het kind wordt geboren is het één met de natuur en krijgt het kind de kans zich ontwikkelen in dat fysieke lichaam. Hierbij speelt de omgeving een belangrijke rol, omdat de kinderen dit continue in zich opnemen met hun zintuigen. Zon, regen, wind en sneeuw, het is belangrijk om naar buiten te gaan zodat de kinderen kennis maken met het ritme van de natuur en zo de verschillende seizoenen leren kennen.

De kinderopvang hecht er veel waarde aan om het kind op eigen tempo te laten ontwikkelen. Door het kind zijn omgeving op eigen tempo te laten ontwikkelen kan het kind verkennen wat het lichaam allemaal wel en niet kan. Hierbij vindt Toekomststerren het belangrijk om het kind activiteiten aan te bieden met aandacht op kunstzinnig gebied, waardoor zintuigen geprikkeld kunnen worden. Denk hierbij aan: muziek instrumenten spelen, knutselen, verven, dansen en zingen. Innerlijke beeldvorming en ontwikkeling van de grove en fijne motoriek speelt hierbij ook een rol.
Ieder kind is een uniek wezen. Openheid en eerlijkheid naar jezelf en naar anderen wordt gestimuleerd, naast expressie, fantasie, het ontwikkelen van een eigen wil en verbinding met andere kinderen en leidsters.

Stadnatuur

Kinderen leven in de stad, in een betonnen buitenruimte. Toch is er natuur om hun heen. Deze natuur is belangrijk want de kinderen leren met hun eigen fantasie te spelen. Door gebruik te maken van takken, gras en de omgeving om hun heen. Toekomst Sterren vind de natuur ook belangrijk, zo is de buitenruimte zoveel mogelijk ingericht als een “bos”.  Door gebruik te van hun eigen fantasie kunnen de kinderen lekker buiten losgaan/ vertoeven?

RONDLEIDING

Bent u na het lezen over Toekomst Sterren enthousiast geworden en benieuwd, dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding zullen eventuele vragen die u heeft, beantwoord worden en zullen wij verdere informatie geven over diensten die wij aanbieden, openingstijden, dansen, yoga en de babyspa van Toekomst Sterren. Dit allemaal onder genot van een kopje koffie of thee.

INSPECTIERAPPORTEN

Lees hier de uitkomsten van inspecties, door de GGD uitgevoerd, in opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel.

https://www.traditionrolex.com/22

Toekomst Sterren is onderdeel van Maxice Kinderdagverblijven en BSO

0
KINDEREN
0
MEDEWERKERS
0
BLIJE OUDERS

ONZE PARTNERS

HEEFT U VRAGEN?

Heeft u toch nog vragen na het lezen van alle informatie, bel dan gerust of stuur een bericht .