Baby Spa & Wellness

Veelgestelde vragen

Een bezoek aan de baby spa? Wij zorgen ervoor dat dat jij in alle rust en ontspanning met jouw baby kunt zijn. Je geeft bij het maken van een afspraak aan van welke sessie je gebruik wenst te maken. Alle sessies starten met ongeveer 15 min Shantala baby massage.

Na het uitkleden van je baby krijg je van ons een zwemluier en een zwembroekje. Vervolgens plaatsen we de drijfband om de nek van je baby en kan het floaten beginnen. De tijd dat je baby in het water ligt, hangt af van zijn/haar reactie. We kijken altijd hoe de baby reageert en passen hier de floaten tijd op aan. Wanneer je vaker komt, zal je zien dat je baby meer kracht zal ontwikkelen en het steeds leuker zal vinden om langer te floaten. We houden maximaal 30 minuten floaten aan. Floaten kost namelijk veel energie voor je baby.

Zorg ervoor dat je minimaal 10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig bent.

Zo kan je rustig opstarten en eventueel nog bij voeden.

De baby spa is voor baby’s vanaf 14 dagen tot 09 maanden.

Afhankelijk van de grootte van je baby kunnen we in overleg een uitzondering maken dat je baby na 9 maanden kan floaten.

Premature baby’s of baby’s met fysieke achterstanden kunnen iets langer bij ons terecht. Dit dient altijd in overleg met ons te gaan wanneer nog nooit bij ons bent geweest.

Je bent ongeveer een uur tot anderhalf uur kwijt aan een volledige sessie in de baby spa.

Nadat je gesetteld bent beginnen we met de Shantala massage. Deze duurt ongeveer 15 min, dit is geheel afhankelijk van de reactie van je baby.

Na de massage starten we met het floaten. Je baby krijgt een drijfband om en gaat in het spa badje genieten van ongeveer 15 – 30 minuten drijven in het warme gezuiverde water. Na het floaten droog je je baby af en kleed je hem/haar lekker warm aan.

Het materiaal van de drijfband is BPA vrij en volledig veilig volgens de Europese norm. Onze drijfbanden voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE ( EN71).

De drijfband wordt boven de schouders geplaatst en ondersteunt de kin zodat het kind vrij is om te bewegen in het water.

Babyfloaten stimuleert, versterkt en versoepelt alle spieren en botten van je baby. Babyfloaten bevordert ook het slaapritme en helpt tegen allergie gevoelige of eczeem huid. Daarnaast geeft het ook verlichting bij krampjes en obstipatie. Het is dus goed om je baby geregeld naar de baby spa te brengen voor de balans en ontspanning.

Een baby die pas gevaccineerd is, mag binnen de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een float sessie. Dit geldt ook voor een baby met griep, hoest, koorts, virusinfectie. Wanneer je baby volledig is hersteld kan hij/zij deelnemen aan een sessie.

Uiteraard, ons water is gezuiverd en schoner dan kraanwater. Je zult merken dat het huidje van je baby juist zachter zal zijn na het floaten.

Babyfloaten kost energie, het is dus fijn als ze vooraf gegeten hebben. Floaten vraagt namelijk behoorlijk wat energie van een baby. Het is niet te vergelijken met badderen in de douche / bad of zwemmen in een zwembad.

Probeer geen slaapje over te slaan of thuis minder voeding te geven dan normaal. Na de massage en floaten heeft je baby meestal trek. Er is de gelegenheid om dan je baby te voeden.  Natuurlijk hebben we ook een waterkoker en een flessenverwarmer.

De baden worden gevuld met gezuiverd water en met de juiste temperatuur tussen de 35 en 37 graden. De baden worden gereinigd en opnieuw gevuld na iedere sessie.

Wat neem je mee als ouder?

  • Voldoende voeding voor je baby
  • Luiers

Wij zorgen voor:

  • Massage olie
  • Zwemluier
  • Zwembroekje
  • Een veilig, gecertificeerde drijfring
  • Bad speeltje
  • Badcape
  • Handdoek en/of hydrofiel doek

Er mogen helaas geen kinderen mee tijdens het bezoek.

Er mogen foto’s en video’s gemaakt worden. Maar probeer wel de focus te houden bij je baby.

Houdt er rekening mee dat de sessie moet worden beschouwd als een ontspannen ervaring en een hechtingsmoment voor ouders en baby.

Het is niet toegestaan om foto’s en video’s te maken van andere baby’s of ouders. Dit om de privacy van andere ouders en hun baby te waarborgen.

Bij binnenkomst graag je telefoon op stil zetten. Het is niet toegestaan om tijdens een sessie live te gaan op facebook of om te video bellen.

Baby Spa & Wellness Toekomst Sterren is op de volgende dagen open:

Maandag   10:00 – 18:00
Dinsdag     10:00 – 18:00
Woensdag   gesloten
Donderdag    10:00 – 18:00
Vrijdag       10:00 – 18:00
Zaterdag   gesloten
Zondag   gesloten

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00 op het nummer 010 – 3135861.
Wij proberen zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn maar helaas kunnen wij tijdens de sessies niet altijd opnemen.  Houdt hier a.u.b. rekening mee.

Voor vragen kan je ons mailen op het mail adres info@toekomststerren.nl.

Baby Spa & Wellness Toekomst Sterren zit aan de Damsterdiep 54 te Capelle aan den IJssel. De ingang bevindt zich in de parkeergarage van winkelcentrum De Terp.

Baby Spa & Wellness
Ons Aanbod

Float Only
Float & Massage
Buddy Float
Privé Float

De Baby Spa is geschikt voor baby’s van 4 weken tot 9 maanden. Op alle diensten en leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Nog vragen? bel gerust 010-3135861 of stuur een e-mail naar info@toekomststerren.nl

HEEFT U VRAGEN?

Heeft u toch nog vragen na het lezen van alle informatie, bel dan gerust of stuur een bericht .